Darts

Al meer dan 15 jaar spelen er één of meerdere teams op Yumbo competitie Darts. Op dit moment speelt op Yumbo alleen nog het oudste dartteam Furst haar thuiswedstrijden op de dinsdagavond.

Gezellig een pijltje gooien is voor het team de belangrijkste motivatie om mee te doen aan de competitie. Goed presteren  en mooie hoge worpen en snelle checks geven soms net dat beetje extra. Er wordt op dit moment gespeeld in de 5de Divisie maar dat maakt de pret er niet minder om. Een pijltje gooien, wedstrijdspanning, lekkere muziek erbij, een drankje en een hapje samen met vrienden en een lekker avondje uit is een feit.

Gekkigheid hoort er ook bij. Naast het bijhouden van allerlei nutteloze statistieken  hebben we in het verleden  als hekkesluiter nog wel eens een heus wereldkampioenschap georganiseerd toen er gegooid moest worden tegen het met afstand eerst geplaatste team in de poule. De tegenstander wist van niks en was danig onder de indruk van het geheel met opkomstmuziek, biertafels, een mastercaller, suggestieve TV Ploeg zodat we tegen de verwachting in toch nog wat punten wisten te scoren.

Kijk hier in de agenda of op de Furst Facebook pagina wanneer we waar spelen en kom rustig eens kijken als je wil zien hoe Michael van Gerwen ook ooit is begonnen. De wedstrijden beginnen altijd om 20.00 uur.

© 2023 Yumbo - by Bastiaan