Avondje Gerechtigheid

14/05/2023
15:00
Rumpsterweg 13, 3981 AK Bunnik
Yumbo Bunnik
Yumbo
Avondje Gerechtigheid

Vorig jaar juni hebben we op Yumbo genoten van een Iraanse maaltijd en bijpassende muziek om daarmee aandacht te schenken aan de mensenrechtenschendingen in Iran waar de vrijheid behoorlijk in het geding is.

Een jaar eerder hebben we hetzelfde gedaan voor de Oeigoeren in China.Bij een avondje gerechtigheid koken Wiebe en ik een drie gangen diner (vegetarisch of met vlees) uit het land wat centraal staat en regelen we muziek en meer uit dat land.Dit jaar staat Afghanistan Centraal.Voor een bedrag ergens tussen de 25 en 30 euro kun je ook mee eten en in goed gezelschap stilstaan bij de cultuur en de situatie van een land waar er op een andere manier met mensenrechten wordt omgegaan dan hier.Deze activiteit wordt mede georganiseerd in samenwerking met Amnesty International die dan ook verdienen aan iedereen die meedoet en komt eten.  Dus een lekker hapje eten, een beetje bewustzijn en cultuur en ook nog een goed doel steunen zijn de ingrediënten van deze dag die we dit keer gaan organiseren op zondag 14 mei vanaf 15.00 uur ongeveer. Het eten zal vanaf 18.00 uur op tafel verschijnen.

 

Dit keer staat dus Afghanistan centraal. Een land met een boeiende cultuur, een gastvrije bevolking en geurig eten. Maar het land heeft ook een donkere kant.

Hoog tijd om ons te verdiepen in land, eten en cultuur.

Hopelijk schuif jij ook aan op 14 mei!

Share:
© 2023 Yumbo - by Bastiaan