YUMBO BLUES: ROBBERT FOSSEN BAND

Als liefhebber van de Blues had Tom vorig jaar al de Veldman Brothers naar Yumbo gehaald voor een zeer succesvol optreden in een stampvol en sfeervol Yumbo.

Vanuit school moest er een maatschappelijke stage ingevuld worden en het bleek mogelijk om dat op Yumbo te doen. Tom zijn project werd het organiseren van een Bluesoptreden met alles wat erbij komt kijken zoals afspraken maken met een band, marketing, regelen vrijwilligers en allerhande faciliteiten en logistiek. Kon hij mooi zijn ervaring opgedaan met de Veldman Brothers inzetten.

Dit keer werd het de Robbert Fossen Band. Die had hij al een aantal keren Live gezien en Robbert was bij een vergadering van The Dutch Blues Foundation ook al een keer op Yumbo terechtgekomen waarbij een eerste contact was gelegd. Robbert is binnen de Nederlandse Bluesscene bovendien een zeer gewaardeerde en getalenteerde Bluesmuzikant en ook nog eens een aardige vent.

Robbert werd benaderd en afspraken werden gemaakt om op 10 maart een optreden in te plannen.

Hij zou komen met zijn 6 koppige Band. Allemaal getalenteerde muzikanten die in meerdere gezelschappen hun kunsten vertonen.

Het grote geregel kon beginnen. Bellen, Flyeren, Mailen, Stukjes schrijven, Appen, Concerten aflopen en netwerken, Posters laten vervaardigen en bemensing organiseren van zaal, bar, deur, licht en geluid.

Het zijn zo wat zaken die moeten gebeuren en waarbij je op tijd moet beginnen en die de nodige tijd kosten.

Mooi nieuws was dat Robbert Fossen met zijn Band toevallig een kleine drie maanden voor het optreden net een nieuwe CD had uitgebracht die zeer goed ontvangen werd door toonaangevende vakbladen en genomineerd was voor een Dutch Blues Award. Als podium altijd fijn want het geeft toch een extra boost aan zo’n optreden.

Het optreden op Yumbo bleek ook nog eens het eerste reguliere concert van de band te zijn na de CD presentatie eind december wat een mooie bijkomstigheid was.

In de laatste twee weken begon de kaartverkoop goed te lopen en werd duidelijk dat we hoogstwaarschijnlijk wederom een stampvolle zaal zouden krijgen.

En toen was het zaterdag 10 maart de dag van het optreden.

De nodige vrijwilligers waren er al vroeg bij om de zaal in gereedheid te brengen voor het optreden.

Koelkasten vol, glazen gespoeld, licht gecontroleerd, overbodige meubels opbergen en Tom met hulp achter het fornuis om een heerlijke maaltijd te koken voor de band en de al aanwezige vrijwilligers.

Eén voor één kwamen de bandleden binnen bij klanken van DJ Jos du Floo die aangeboden had om vooraf, tussendoor en na afloop voor de mechanische muziek te willen zorgen.

Na de soundcheck en de gezamenlijke warme maaltijd werd het Robbert Fossen duidelijk dat hij vanaf het eerste contact al die tijd te maken heeft gehad met een 16 jarige scholier die dit allemaal geregeld heeft.

Inmiddels liep Yumbo vol met Bluesliefhebbers uit de regio waaronder een ruime afvaardiging van Blues in Wijk en vertegenwoordigers van The Dutch Blues Foundation. Het werd al lekker broeierig en de sfeer ongedwongen gezellig.

Na de aankondiging van Tom begon de band aan hun sets van elk bijna anderhalf uur met veel aandacht voor de nummers van hun laatste CD “get off on it”. Het publiek genoot overduidelijk van het optreden en het plezier wat de band uitstraalde. Ze hadden er zichtbaar plezier in.

Na de pauze verscheen Arie Verheul van de Dutch Blues Foundation op het podium.

Hij introduceerde zichzelf en de organisatie die hij vertegenwoordigd en wist tot grote verrassing en vreugde van band en publiek te melden dat de band de Dutch Blues Award 2017 heeft gewonnen voor hun laatste album.

Na de bloemenhulde en dankwoord was het weer tijd om de muziek te laten spreken. Het werd een mooie 2de set en de nodige toegiften waarna het de beurt was om de organisator van deze avond in het zonnetje te zetten. Van de band kreeg Tom de nodige complimenten en een door alle bandleden gesigneerde CD waarna een daverend applaus van alle aanwezigen.

Ook na afloop veel complimenten voor de accommodatie, de organisatie en de sfeer.

Het smaakte duidelijk naar meer dus hopelijk lukt het qua vrijwilligers en inzet van de nodige mensen om vaker mooie Blues concerten neer te zetten en meer mensen kennis te laten maken met goede live muziek in een gezellige omgeving.

Share:

Leave a Reply

© 2023 Yumbo - by Bastiaan